Cervical Skills Update Training – Tuesday 18 March 2025



Microsoft Teams

Course Programme

09:25	5 mins	Introduction and housekeeping	Margaret Fender – PNSDT
09:30	60 mins	"Bringing you up to date"	Abigail Latimer
		HPV updatePrimary HPV testingDuty of Candour	
		Including questions	
10:30	30 mins	Scottish Cervical Call Recall – Update on new developments and future direction	Calum McGillivray
		 SCCRS/Confidentiality issues IT Security Proxy Users HIV Immunosuppressed Transgender Change in age range Direct referral to colposcopy Exclusion guidance 	
11:00	15 mins	Comfort break	
11:15	55 mins	Addressing Inequalities in Cervical Screening Uptake	Heather Jarvie
12:10	30 mins	Cervical Anatomy	Christine Black
12:40	10 mins	Smear taking DVD	Margaret
12:50		Close	Fender